Makkelijk en snel online advies van Nederlandse specialisten voor tropenartsen werkzaam in het buitenland. Consult Online is in 2008 opgericht door TROIE omdat veel tropenartsen met enige regelmaat situaties tegenkomen waarin de eigen kennis en die van je collega’s ter plaatse niet toereikend is. Via Consult Online is het nu mogelijk met specialisten (veelal ex-tropenartsen) te overleggen!

Hoe werkt het?

Als je een consult wilt insturen vul je het Aanvraagformulier Consult Online in. Je bepaalt zelf naar welke specialismen je deze stuurt, kies er één of bij complexere casuïstiek meerdere uit de lijst. De casus gaat direct naar de specialisten en Consult Online, beschrijf de casus dus goed en stel een duidelijke vraag (zie de voorbeeld-casus). Foto’s en beeldvorming zijn altijd welkom!

Nadat je je casus hebt verstuurd is ons doel dat je binnen 48 uur antwoord krijgt. De specialisten doen vrijwillig mee, dus dit lukt niet altijd. Houd er dus rekening mee dat het antwoord op acute vragen lastig is te verkrijgen via Consult Online.

De specialisten en Consult Online ontvangen na het advies graag een terugkoppeling hoe het is afgelopen, ook als het anders is gelopen dan gepland.

Huisregels

  1. Alle specialisten doen dit geheel belangeloos. Aan de gegeven adviezen kunnen geen rechten worden ontleend.
  2. Consult online is voor medici met tropen gerelateerde vragen aan medisch specialisten, dus niet voor niet medische individuen met persoonlijke vragen.
  3. Beschrijf duidelijk je casus en probeer altijd terugkoppeling te geven hoe het is verlopen, dus kunnen de specialisten erg waarderen.
  4. Gebruik bij beantwoorden van de mailtjes altijd de “Reply all” optie zodat alle specialisten en Consult Online de conversatie kunnen volgen.

Voor algemene vragen over Consult Online kun je een e-mail sturen aan: consultonline@troie.nl