Wil jij graag stage lopen of onderzoek doen in een low and middle income country (LMIC) als co-assistent, arts-assistent of student? En heb je geen idee hoe je moet beginnen een dergelijke stage te regelen? Heb jij geen contactpersonen in het buitenland? 

Geen zorgen! Regelmatig krijgen wij als vereniging voor AIGT i.o. het verzoek om advies en suggesties te geven over stage lopen in het buitenland. Wij, vanuit TROIE, weten hoe waardevol een stage in het buitenland is en willen jou graag hierbij helpen. Zodoende hebben wij een stappenplan, toepasbaar op elke universiteit/HBO, voor jou opgesteld. Indien jij goed gemotiveerd bent dan kan jij uitstekend een buitenlandse stage regelen, uiteraard wel met het nodige doorzettingsvermogen en redelijk wat inspanning.

TROIE’s stappenplan voor een buitenland stage

N.B. Deze lijst is ongetwijfeld niet volledig. We hopen op jouw steun om dit stappenplan verder te ontwikkelen. Heb je op- of aanmerkingen op deze lijst, ontbreken er mail-adressen of websites, of zijn ze verouderd; laat het ons dan weten via: bestuur@troie.nl