Werken of stage lopen in de Tropen: wat zijn de mogelijkheden?

Sinds 2008 organiseert TROIE jaarlijks de Tropen Carrière Dag (TCD). Het doel van deze dag is om te inspireren en informeren over de opleiding tot Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT), uitzending naar de tropen en de vele carrièreperspectieven na de tropen.

Doelgroep is AIGT in opleiding, co-assistenten, (medische) studenten, ANIOS, medisch specialisten (in opleiding) en overige belangstellenden. Interessante sprekers zullen de carrièremogelijkheden illustreren in een dagvullend programma, daarnaast zal er een banenmarkt en enkele parallelle sessies plaatsvinden.

TCD 2017 "Into the World": uitverkocht!

De TCD 2017 heeft als thema 'Into the World' en vindt plaats op zaterdag 9 december in het Koninklijk Instituut van de Tropen (KIT) te Amsterdam! 

Programma

Het definitieve programma TCD 2017 is bekend
Het programma begint om 09:00, wees dus op tijd aanwezig. Houd verder onze facebookpagina in de gaten voor extra informatie over onze sprekers en netwerkmarkt.

Inhoudelijke informatie over onze sprekers en de organisaties die onze netwerkmarkt vullen is hier te vinden. 

Bereikbaarheid

Het adres van het KIT is Mauritskade 63, 1092 AD, Amsterdam.

Verzoek om met het Openbaar Vervoer naar het KIT te komen. Bekijk hiervoor 9292ov.nl . Indien je echt niet anders kan zijn hier tips voor parkeren nabij het KIT: Parkeren KIT. Een goede optie is parkeren bij P+R Transferium Zeeburg, om vervolgens stadsbus 37 te pakken naar het KIT!

TCD 2016 “Op de vlucht…”

Op zaterdag 19 november 2016 vond voor de negende keer de TCD plaats in het Leids universitair medisch centrum met als thema “Op de vlucht…”. Het thema “vluchten” werd door verscheidene sprekers in een breed perspectief belicht. Van de grote stromen oorlogsvluchtelingen tot de evacuatie van hulpverleners. Het ging over Nederland, over Lesbos en de Congo. Maar ook over de vlucht van de tropenarts, weg van de Nederlandse gezondheidszorg. Het doel van deze dag was om te inspireren en een licht te werpen op de actuele ontwikkelingen in een dynamisch en constant veranderend vakgebied. Tevens was er een banenmarkt en werd er informatie gegeven over de opleiding tot tropenarts.

Tropen Carrière Dag 2016: thema "Op de vlucht"

TCD 2015 “Waar ligt de grens?”

Op zaterdag 21 november 2015 vond voor de achtste keer de TCD plaats in Rotterdam met als thema "Waar ligt de grens?".Want waar ligt de grens van het tropenarts zijn? Hoe weet je waar je eigen grenzen liggen en hoe je er aan te houden? Binnen welke landen kan een tropenarts werken? En hoe blijf je verbonden met de tropen na terugkomst in Nederland?

Verschillende sprekers vertelden over hun ervaringen in de tropen, van onderzoek doen tot klinisch werk en alles daartussen. Verscheidene landen kwamen aan bod.