Werken of stage lopen in de Tropen: wat zijn de mogelijkheden?

Sinds 2008 organiseert TROIE jaarlijks de Tropen Carrière Dag (TCD). Het doel van deze dag is om te inspireren en informeren over de opleiding tot Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT), uitzending naar de tropen en de vele carrièreperspectieven na de tropen.

Doelgroep is AIGT in opleiding, co-assistenten, (medische) studenten, ANIOS, medisch specialisten (in opleiding) en overige belangstellenden. Interessante sprekers zullen de carrièremogelijkheden illustreren in een dagvullend programma, daarnaast zal er een banenmarkt en enkele parallelle sessies plaatsvinden.

De TCD 2017 heeft als thema 'Into the World' en vindt plaats op zaterdag 9 december in het Koninklijk Instituut van de Tropen te Amsterdam!

De aanmeldingen zijn vanaf heden geopend!
 
De TCD belooft dit jaar super speciaal te worden: het ochtendprogramma van de TCD  biedt een diversiteit aan intrigerende sprekers. Zo hoor je inspirerende AIGT’ers over hun avonturen, is er een sessie ‘’help mijn partner wil naar de tropen’’, organiseren we een workshop over watermanagement en zal Jan Pronk zijn ervaringen en visie delen.
Koop je een kaartje voor de TCD, dan ben je ook welkom op het middagprogramma. Dit gedeelte wordt georganiseerd door de Campagne ‘Into the World’,  waar eindelijk het boek (waar je vast over gehoord hebt – zo niet; koop het!) gepresenteerd zal worden. Natuurlijk hebben we een banenmarkt, waar je onder andere kan netwerken met VSO (dit jaar hoofdsponsor van de TCD), MSF, Tweega Medica en Interserve. 
 
Kortom: het belooft een waanzinnige dag te worden. De plekken zijn beperkt. Dus wil je zeker zijn dat jij en je geliefde(!) er bij aanwezig zijn? Meld je aan via aanmeldentcd2017@gmail.com
 
Early birds betalen €22 voor hun ticket, Late birds €25

 

Houd deze website en onze facebookpagina in de gaten!

TCD 2016 “Op de vlucht…”

Op zaterdag 19 november 2016 vond voor de negende keer de TCD plaats in het Leids universitair medisch centrum met als thema “Op de vlucht…”. Het thema “vluchten” werd door verscheidene sprekers in een breed perspectief belicht. Van de grote stromen oorlogsvluchtelingen tot de evacuatie van hulpverleners. Het ging over Nederland, over Lesbos en de Congo. Maar ook over de vlucht van de tropenarts, weg van de Nederlandse gezondheidszorg. Het doel van deze dag was om te inspireren en een licht te werpen op de actuele ontwikkelingen in een dynamisch en constant veranderend vakgebied. Tevens was er een banenmarkt en werd er informatie gegeven over de opleiding tot tropenarts.

Tropen Carrière Dag 2016: thema "Op de vlucht"

TCD 2015 “Waar ligt de grens?”

Op zaterdag 21 november 2015 vond voor de achtste keer de TCD plaats in Rotterdam met als thema "Waar ligt de grens?".Want waar ligt de grens van het tropenarts zijn? Hoe weet je waar je eigen grenzen liggen en hoe je er aan te houden? Binnen welke landen kan een tropenarts werken? En hoe blijf je verbonden met de tropen na terugkomst in Nederland?

Verschillende sprekers vertelden over hun ervaringen in de tropen, van onderzoek doen tot klinisch werk en alles daartussen. Verscheidene landen kwamen aan bod.