Werken of stage lopen in de Tropen: wat zijn de mogelijkheden?

Sinds 2008 organiseert TROIE jaarlijks de Tropen Carrière Dag (TCD). Het doel van deze dag is om te inspireren en informeren over de opleiding tot Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT), uitzending naar de tropen en de vele carrièreperspectieven na de tropen.

Doelgroep is AIGT in opleiding, co-assistenten, (medische) studenten, ANIOS, medisch specialisten (in opleiding) en overige belangstellenden. Interessante sprekers zullen de carrièremogelijkheden illustreren in een dagvullend programma, daarnaast zal er een banenmarkt en enkele parallelle sessies plaatsvinden.

TCD 2018 "Roots to Rise"

 

TCD 2018 "Roots to Rise" is op 1 december 2018 in de Oranjekerk in Amsterdam.

Zie de poster en link hieronder voor meer informatie en meld je snel aan voor deze inspirerende dag met interessante sprekers, workshops, informatie over de opleiding tot AIGT en veel meer...!

Klik hier voor het volledige programma!

 

Het programma is mede mogelijk gemaakt door T week , Stichting Kilimanjaro , OOM verzekeringen , Doctors with Africa. Klik op de links voor meer informatie

 

TCD 2017 “Into the World”

Op 9 december jl. vond de 10e editie van de Tropen Carrière Dag plaats, met als thema “Into the World”. Circa 270 deelnemers bespoedigden zich naar het Koninklijke Instituut van de Tropen (KIT) om hier aanwezig te zijn op de vroege zaterdagochtend. Het was een vol programma, met motiverende sprekers als professor Jos van Roosmalen, met ontzaglijk veel ervaring als arts werkend in LMIC, en Jimmy Nelson, fotograaf en professioneel inspirator. In de vroege middag kon men actief zijn in workshops, bijvoorbeeld “Help, my partner wants to travel the world”. Aansluitend was de “Into the World”-event waarbij het boek “Into the World” groots werd gepresenteerd (vanaf nu verkrijgbaar hier).

Meer impressies van de TCD 2017 zijn te vinden op onze facebook pagina.

TCD 2016 “Op de vlucht…”

Op zaterdag 19 november 2016 vond voor de negende keer de TCD plaats in het Leids universitair medisch centrum met als thema “Op de vlucht…”. Het thema “vluchten” werd door verscheidene sprekers in een breed perspectief belicht. Van de grote stromen oorlogsvluchtelingen tot de evacuatie van hulpverleners. Het ging over Nederland, over Lesbos en de Congo. Maar ook over de vlucht van de tropenarts, weg van de Nederlandse gezondheidszorg. Het doel van deze dag was om te inspireren en een licht te werpen op de actuele ontwikkelingen in een dynamisch en constant veranderend vakgebied. Tevens was er een banenmarkt en werd er informatie gegeven over de opleiding tot tropenarts.

Tropen Carrière Dag 2016: thema "Op de vlucht"

TCD 2015 “Waar ligt de grens?”

Op zaterdag 21 november 2015 vond voor de achtste keer de TCD plaats in Rotterdam met als thema "Waar ligt de grens?".Want waar ligt de grens van het tropenarts zijn? Hoe weet je waar je eigen grenzen liggen en hoe je er aan te houden? Binnen welke landen kan een tropenarts werken? En hoe blijf je verbonden met de tropen na terugkomst in Nederland?

Verschillende sprekers vertelden over hun ervaringen in de tropen, van onderzoek doen tot klinisch werk en alles daartussen. Verscheidene landen kwamen aan bod.